Oranje beschikt over perfecte status tegen Wales

Reacties

Oranje heeft in de zeven onderlinge ontmoetingen met Wales nog nooit met minder dan een zege genoegen hoeven te nemen. Vrijdag staat de EK-debutant van komende zomer in Cardiff tegenover het Nederlands elftal, dat zich blameerde door naast een EK-ticket te grijpen.

Oranje beschikt over perfecte status tegen Wales

De landen stonden in het verleden zeven keer tegenover elkaar en al die duels eindigden in een Nederlandse zege. De doelcijfers spreken wat dat betreft boekdelen: 21-3.

In 1988 trof het toenmalige Oranje, onder leiding van bondscoach Thijs Libregts, de Welshmen in de WK-kwalificatiecampagne. Met een late goal zorgde Ruud Gullit (foto boven) destijds voor een 1-0 zege, terwijl een jaar later het uitduel met 1-2 werd gewonnen.

In 1992 stonden de ploegen voor het eerst in een oefenduel tegenover elkaar. Met huidig bondscoach Danny Blind als aanvoerder won Nederland destijds met 4-0.

Ook in 1996 trof Oranje Wales twee keer in de kwalificatiecampgne voor het WK. Uit werd in het debuutduel van Roy Makaay en Ferdi Vierklau met 3-1 gewonnen, maar op Nederlandse bodem boekte de ploeg van Guus Hiddink de grootste zege ooit tegen Wales: 7-1.

De laatste twee ontmoetingen eindigden allebei in een 2-0 overwinning. In 2008 zag keuzeheer Marco van Basten dat als eindresultaat uit de bus komen en in de aanloop naar het WK van 2014 versloeg Nederland Wales eveneens. Net als nu ontbraken toen de twee sterspelers van Wales; Gareth Bale en Aaron Ramsey.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.