Vejinovic blij met selectie: 'Vind niet dat ik in een dip zit'

Reacties

Marko Vejinovic (25) is trots dat bondscoach Danny Blind hem heeft opgeroepen voor het Nederlands elftal. De middenvelder van Feyenoord kan in de vriendschappelijke wedstrijden tegen Wales (13 november) of Duitsland (17 november) zijn debuut maken.

Vejinovic blij met selectie: 'Vind niet dat ik in een dip zit'

'Ik heb de bondscoach nog niet gesproken, maar ik ben er trots op dat ik bij de definitieve selectie van het Nederlands elftal zit', zei Vejinovic in gesprek met de NOS. Nadat hij het nieuws had gehoord, belde hij meteen naar zijn vrouw. 'Omdat we hier samen naartoe hebben gewerkt. Dat maakt het heel mooi.'

Eerder deze week liet Vejinovic nog in het midden voor welk land hij zijn interlands wilde gaan spelen. Hij werd in Amsterdam geboren en speelde voor diverse nationale jeugdteams van Nederland, maar heeft Bosnische en Servische wortels. 'Ik ben blij met mijn oproep, maar heb mijn keuze nog niet gemaakt', stelde de middenvelder, die met Bosnië-Herzegovina eventueel nog naar het EK had gekund, tegenover FOX Sports.

Vejinovic, die Vitesse afgelopen zomer verruilde voor Feyenoord, wist dit seizoen nog niet iedereen met zijn spel te overtuigen. 'Ik kan nog genoeg verbeteren, maar vind niet dat ik in een dip zit', stelde hij tegenover de NOS. De cijfers ondersteunen die uitspraak. Opta berekende namelijk dat de rechtspoot dit seizoen negentien kansen creëerde, meer dan elke andere Eredivisie-speler.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.