Opstelten: 'Geen manipulatie Nederlandse wedstrijden'

Volgens minister Ivo Opstelten van Justitie is uit onderzoek van Europol niet gebleken dat er ook Nederlandse sportwedstrijden worden gemanipuleerd. De vijf Nederlanders, die samen met nog 420 personen verdacht worden van zogenoemde matchfixing, zijn daarvoor in het buitenland actief geweest.

Opstelten: 'Geen manipulatie Nederlandse wedstrijden'

Volgens Opstelten worden de personen, van wie er al één vastzit vanwege kunstroof, genoemd in een Duits onderzoek. 'Vandaar dat ik eerder deze week van niets wist toen Europol een persconferentie gaf', aldus de bewindsman vrijdag na de ministerraad. Volgens Opstelten is hierover nu volop contact met de Duitse justitie.

Opstelten ziet geen reden in Nederland een uitgebreid onderzoek te vervolgen naar matchfixing. Waarmee hij niet wil beweren dat er geen wedstrijden worden beïnvloed. 'Er zijn geen feiten op dit gebied bekend', zei hij tegen de NOS. 'Daarom is er geen reden in te grijpen of iets op te pakken. Het Openbaar Ministerie en de politie doen er alles aan maar hebben niets gevonden.'

In welke hoedanigheid de vijf Nederlanders bij matchfixing zijn betrokken, wilde Opstelten niet zeggen. Europol ontdekte manipulatie van 380 wedstrijden in vijftien landen. Minister Edith Schippers (Sport) heeft voor de zomer een uitgebreid onderzoek aangekondigd.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen