Opmars FC Augsburg gestuit, Verhaegh raakt geblesseerd

Reacties

FC Augsburg heeft verzuimd de derde plaats in de Bundesliga te grijpen. Thuis tegen Eintracht Frankfurt werd een 2-0 voorsprong uit handen gegeven: 2-2. Bovendien viel aanvoerder Paul Verhaegh geblesseerd uit.

Opmars FC Augsburg gestuit, Verhaegh raakt geblesseerd

Augsburg, dat bij een zege alleen op de derde plaats kwam te staan, begon sterk aan de wedstrijd en kwam in de zevende minuut op een 1-0 voorsprong. Ragnar Klavan, die in het verleden onder meer voor Heracles Almelo en AZ speelde, schoot raak op aangeven van Halil Altintop.

Augsburg kreeg vervolgens echter een tegenvaller te verwerken toen de Nederlandse rechtsback Verhaegh met een liesblessure het veld moest verlaten (foto). Raúl Bobadilla maakte daarna nog wel 2-0, maar door doelpunten van Stefan Aigner en Alexander Meier sleepte Frankfurt toch een 2-2 gelijkspel uit het vuur. Augsburg speelde dit seizoen niet eerder gelijk in de competitie.

Door de remise staat Augsburg op de vierde plaats in de Bundesliga, waardoor Europees voetbal (voorronde Champions League) blijft lonken voor de ploeg van Verhaegh. Vorig seizoen zette Augsburg de beste prestatie in de clubhistorie neer door als achtste te eindigen, deze jaargang lonkt dus een verbetering van dit clubrecord.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.