Klopp heeft rotsvast vertrouwen in lijfsbehoud Dortmund

Reacties

Een dag na de verloren thuiswedstrijd tegen FC Augsburg (0-1) heeft Borussia Dortmund-trainer Jürgen Klopp zich van zijn strijdvaardige kant laten zien. Klopp ziet het verdere verloop van het tot dusver vrij desastreus verlopen Bundesliga-seizoen met vertrouwen tegemoet. Van opstappen is dan ook geen enkele sprake.

Klopp heeft rotsvast vertrouwen in lijfsbehoud Dortmund

Klopp heeft in Dortmund nog een contract tot medio 2018, maar door de tegenvallende resultaten kwamen er zelfs achter de positie van de veelgeprezen oefenmeester vraagtekens te staan. 'Ik kan volledig uitsluiten dat ik geen puf meer heb of dat ik opstap. Tijdens de winterstop heb ik mijn accu opgeladen, die zit weer helemaal vol', zei Klopp vastberaden.

Ook BVB-manager Hans-Joachim Watzke schaarde zich voor honderd procent achter zijn trainer. 'We zullen Jürgen Klopp nooit ontslaan.' Het vertrouwen bij Dortmund in een goede afloop is immers nog altijd aanwezig. 'Ik heb nog steeds een rotsvast vertrouwen in lijfsbehoud, daar is niks aan veranderd. Maar het staat vast dat het niet makkelijk gaat worden', stelde Klopp tijdens de persconferentie.

Mats Hummels moest de ongeruste Dortmund-fans tot bedaren brengen.
Mats Hummels moest de ongeruste Dortmund-fans tot bedaren brengen.

Dat is een understatement, want de ploeg van Klopp pakte in de laatste vijf duels slechts twee punten en staat met twee punten minder dan SC Freiburg, VfB Stuttgart en Hertha BSC onderaan. Woensdagavond trok de hondstrouwe aanhang daarom maar eens aan de bel. Het had tot gevolg dat Mats Hummels en Roman Weidenfeller in de hekken klommen om het gesprek aan te gaan.

Aan de voorbereiding op de tweede seizoenshelft ligt het volgens Klopp niet. 'Iedereen kan over mij zeggen wat men wil, maar we zijn uiterst serieus, nauwkeurig en ijverig te werk gegaan.' En ook aan de strijdlust ligt niet. 'Het team heeft gisteren 122 kilometer afgelegd, ze hebben gevochten voor wat ze waard zijn. Alleen moeten we op de juiste momenten de juiste beslissingen nemen.'

Daarmee doelt Klopp op de beperkte productiviteit van zijn ploeg, die het met achttien goals alleen beter doet dan Hamburger SV (twaalf treffers). Met wat meer slagvaardigheid in het spel moet het goedkomen, denkt de trainer. 'Want we verkeren lichamelijk duidelijk in een betere conditie dan in de eerste seizoenshelft', aldus Klopp. Dat moet zaterdag blijken in het uitduel met een directe concurrent, nummer vijftien SC Freiburg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.