Onrust in Dortmund neemt toe na nieuwe nederlaag

Ook in de thuiswedstrijd tegen FC Augsburg heeft Borussia Dortmund het tij nog niet kunnen keren: 0-1. De ploeg van trainer Jürgen Klopp bezet ook na het thuisduel met de ploeg van Paul Verhaegh nog de laatste plaats in de Bundesliga. De onrust bij BVB neemt toe.

Dortmund had geen antwoord op de openingstreffer van Raúl Bobadilla, die na vijftig minuten profiteerde van het feit dat zijn collega-aanvaller Halil Altintop zowel Mats Hummels, Ilkay Gündogan als Marcel Schmelzer te slim af was.

Ook in aanvallend opzicht kon Dortmund opnieuw weinig potten breken. Van de ooit zo soepel lopende aanvalsmachine was tegen Augsburg weinig meer over. Ook de rode kaart van Christoph Janker bracht Dortmund, dat daardoor een klein half uur tegen tien man speelde, geen verlossing meer.

Door dit doelpunt van Raúl Bobadilla raakt het geduld van de trouwe Dortmund-aanhang langzaam maar zeker op.

Dortmund wacht alweer vijf wedstrijden op een competitiezege en werd door een groot deel van het uitverkochte stadion uitgefloten. Tot dusverre stond de trouwe aanhang nog als één blok achter de geplaagde ploeg van Klopp, maar nu gingen aanvoerder Hummels en doelman Roman Weidenfeller na afloop in conclaaf met de ongeruste fans om hen tot rust te manen.

Hoe anders is de situatie bij Augsburg. Dat streed twee seizoenen geleden nog tegen degradatie, maar boekte nu de derde zege op rij en staat daardoor op een gedeelde derde plaats met Borussia Mönchengladbach.