Schalke 04 zet opmars ook zonder Huntelaar voort

Reacties

Zonder de geschorste Klaas-Jan Huntelaar heeft Schalke 04 vrijdagavond een belangrijke overwinning geboekt op directe concurrent Borussia Mönchengladbach (1-0). Die Königsblauen zijn na de slechte seizoensstart daardoor weer volledig terug in de race om Champions League-voetbal.

Schalke 04 zet opmars ook zonder Huntelaar voort

Schalke begon 2015 met een 1-0 zege op Hannover 96 en pakte ook dinsdag op bezoek bij Bayern München (1-1) een punt. Het belangrijke duel met de ploeg van Roel Brouwers werd vrijdag tien minuten uitgesteld door een bommelding, maar de ploeg van trainer Roberto Di Matteo liet zich niet uit de concentratie halen en gaf een goed vervolg aan de sterke start van 2015.

Want hoewel Schalke behalve Huntelaar nog tal van andere belangrijke basisspelers miste door blessures, was het in de eigen Veltins-Arena heer en meester. Tranquillo Barnetta (foto) tikte al na tien minuten een voorzet van Kevin-Prince Boateng binnen. Die voorsprong gaf het zuinig spelende Schalke niet meer weg, waardoor het de zesde competitiezege boekte in de laatste negen duels.

Borussia Mönchengladbach moet daardoor afstand doen van de felbegeerde derde plaats, die recht geeft op directe plaatsing voor de Champions League. Schalke klom dankzij de 1-0 overwinning over BMG heen, maar moet zondag mogelijk weer plaatsmaken als FC Augsburg en Bayer Leverkusen winnen van respectievelijk Eintracht Frankfurt en Werder Bremen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.