Beerens helpt opvolger Luhukay, Dortmund hekkensluiter af

Reacties

Borussia Dortmund is na de overtuigende 3-0 zege op directe concurrent SC Freiburg verlost van de laatste plaats in de Bundesliga. Hertha BSC pakte drie belangrijke punten, mede dankzij een treffer van Roy Beerens.

Beerens helpt opvolger Luhukay, Dortmund hekkensluiter af

SC Freiburg - Borussia Dortmund 0-3
Borussia Dortmund is na de overtuigende overwinning bij directe concurrent SC Freiburg af van de laatste plaats in de Bundesliga. In Freiburg boekte de ploeg van de geplaagde trainer Jürgen Klopp pas de eerste competitiezege van dit kalenderjaar. De voorgaande twee duels in de Bundesliga met Bayer Leverkusen (0-0) en FC Augsburg (1-0) leverden slechts één punt op. De laatste overwinning van de Duitse grootmacht dateert van 5 december vorig jaar tegen Borussia Mönchengladbach (1-0).

Marco Reus opende na negen minuten, op aangeven van Pierre-Emerick Aubameyang, de score namens Borussia Dortmund. Na de rust verdubbelde de aangever van de 1-0 al snel de score met een bekeken schuiver achter doelman Roman Bürki, terwijl Aubameyang een kwartier voor tijd de eindstand bepaalde: 0-3.

Daardoor is de vijfde zege van Dortmund in dit seizoen een feit, maar veel belangrijker: op de ranglijst houdt Borussia Dortmund voorlopig hekkensluiter VfB Stuttgart en Freiburg onder zich. Het verschil met nummer vijftien SC Paderborn en nummer veertien Hamburger SV bedraagt slechts één punt.

FSV Mainz 05 - Hertha BSC 0-2
Hertha BSC heeft aan de eerste wedstrijd onder leiding van trainer Pál Dárdai, de opvolger van de pas ontslagen Nederlander Jos Luhukay, drie punten overgehouden. Namens de club uit Berlijn maakte Roy Beerens vlak voor de rust aan alle onzekerheid een einde tegen het tiental van FSV Mainz, waar Loris Karius na een half uur mocht inrukken. De voormalige aanvaller van onder meer SC Heerenveen en AZ maakte dankbaar gebruik van het geschutter van de Mainz-defensie: 0-2. Vlak daarvoor had Jens Hegeler vanaf elf meter de score al geopend namens Hertha BSC, dat het opnieuw moest stellen zonder de geblesseerde John Heitinga.

Overigens eindigde de ploeg van trainer Dárdai ook met tien man. Na een uur incasseerde Fabian Lustenberger zijn tweede gele kaart. Hertha BSC, dat na de zege in Mainz klimt naar de dertiende plaats in de Bundesliga, boekte in Mainz pas de eerste competitiezege in 2015. De voorgaande twee wedstrijden tegen Werder Bremen (2-0) en Bayer Leverkusen (1-0) werden allebei verloren, waardoor Luhukay voortijdig kon vertrekken bij Die Alte Dame.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.