Ophef over Bale blijft: 'Ik heb een goed seizoen'

Reacties

Gareth Bale (25) blijft veelbesproken in Madrid en daarbuiten. De Welshman sleurt nog altijd het prijskaartje van honderd miljoen euro met zich mee en is vanwege zijn geregeld niet overtuigende spel regelmatig mikpunt van hoon bij Real Madrid. Zelf meent hij evenwel een goed seizoen te draaien.

Ophef over Bale blijft: 'Ik heb een goed seizoen'

Sinds zijn komst van Tottenham Hotspur naar Real voor honderd miljoen euro, een transferbedrag dat later met enkele miljoenen werd bijgesteld tot 94 miljoen, ligt Bale onder een vergrootglas. Dat was woensdagavond ook het geval in de halve finale van de Champions League, waarin De Man van Honderd Miljoen ondanks de nodige mogelijkheden Real niet aan de verlossende goal kon helpen. Omdat Juventus een 1-1 gelijkspel uit het vuur sleepte, plaatste De Oude Dame zich voor de Champions League-finale in Berlijn op basis van de 2-1 thuiszege.

Premier League
Bale, die nog tot medio 2019 vastligt bij De Koninklijke, baalde na afloop van het missen van de kans op het behoud van De Cup met de Grote Oren. 'Maar we zullen hier sterker uitkomen', aldus Bale, die daarmee indirect inspeelt op de aanhoudende geruchtenstroom waarbij de tabloids over elkaar heen vallen om Bale terug te schrijven naar de Premier Leauge.

Het kan verkeren: van CL-winst naar ontzetting op de foto boven. Het is het verhaal van Gareth Bale.
Het kan verkeren: van CL-winst naar ontzetting op de foto boven. Het is het verhaal van Gareth Bale.

Zelf heeft de Welshman al herhaaldelijk aangegeven te willen blijven, maar zijn zaakwaarnemer heeft het er voor de linkspoot niet gemakkelijker op gemaakt. In de aanloop naar het duel van gisteren stelde Jonathan Barnett dat Bale stelselmatig genegeerd wordt door zijn ploeggenoten. Het kwam de belangenbehartiger op een flinke uitbrander van Real-coach Carlo Ancelotti te staan. 'Ik zie Barnett nooit bij Real; hij weet helemaal niks en moet daarom zijn mond houden. Bale heeft nog nooit problemen gehad met zijn ploeggenoten.'

Zelf keek Bale ook al naar de toekomst. 'Waar ik niet dood van ga, word ik sterker van', zo bagatelliseerde Bale de druk op zijn schouders. 'Helaas mocht het niet zo zijn dat we weer in de Champions League-finale staan. En wat mijzelf betreft; misschien ben ik dit seizoen niet zo belangrijk als ik zou willen, maar over het algemeen ben ik blij met mijn seizoen. Al moet ik inderdaad aan mijn afronding werken', aldus Bale, die vorig seizoen met een cruciale goal in de CL-eindstrijd tegen Atlético Madrid (de 2-1 in uiteindelijk een 4-1 zege na verlenging op rivaal en stadgenoot Atlético Madrid) en een imposante winnende goal in de bekerfinale tegen Barcelona (2-1), na een geweldige rush, wel thuisgaf op de belangrijke momenten.

Cijfers
Overigens onderschrijven de cijfers de stelling van Bale dat hij aan een redelijk tot goed seizoen bezig is. Na 47 officiële wedstrijden voor Real dit seizoen staat hij op zeventien treffers en twaalf assists. Dat blijkt alleen niet genoeg voor iemand met een prijskaartje van honderd miljoen euro als molensteen om zijn nek. Hij werd al diverse malen door het thuispubliek uitgefloten. Alleen ongekende statistieken en hoofdprijzen lijken de luide stem van de criticasters zodoende te kunnen doen verstommen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.