Titel utopie voor Real Madrid na remise tegen Valencia

Real Madrid lijkt af te haken in de Spaanse titelstrijd. Een misser van Cristiano Ronaldo brak de Madrileense formatie op tegen Valencia: 2-2.

Na de moeizame 2-0 zege van koploper Barcelona op Real Sociedad was de opdracht voor achtervolger Real Madrid glashelder. Alleen bij een overwinning op Valencia zou het veroveren van de Spaanse titel een realistisch doel blijven. Maar Los Che was duidelijk niet van plan de punten cadeau te geven.

De bezoekers namen in de negentiende minuut zelfs brutaal de leiding. Paco Alcácer troefde Pepe af en werkte zo een voorzet van José Gayá achter Iker Casillas. Zeven minuten later was het opnieuw raak. Het Madrileense jeugdproduct Dani Parejo vond met een vrije trap de geheel vrijstaande Javi Fuego, waardoor een stunt in Santiago Bernabéu opeens in de maak leek: 0-2.

Madrid was juist goed begonnen aan de wedstrijd en had nog voor de openingstreffer van Valencia twee keer de lat geraakt, met een vrije trap van Gareth Bale en een kopbal van Cristiano Ronaldo. Vlak voor rust stond het aluminium Real opnieuw in de weg. Dit keer voorkwam de paal de aansluitingstreffer van Javier Hernández.

Comeback
Scheidsrechter Clos Gómez bood de thuisploeg de kans om op slag van rust toch nog wat te doen aan de achterstand. Na een lichte overtreding op Bale kende hij een strafschop toe. Cristiano Ronaldo legde aan, maar hij vond penaltykiller Diego Alves op zijn weg. Uiteindelijk was het Pepe die Madrid terug in de wedstrijd bracht door in de 56ste minuut de bal na een corner van James Rodríguez binnen te koppen.

Het bleek het startsein voor een fel slotoffensief, want de ploeg van trainer Carlo Ancelotti besefte dat bij puntenverlies het kampioenschap een utopie zou worden. Valencia liet na de wedstrijd op de tegenaanval te beslissen en dat brak de bezoekers zes minuten voor tijd op toen Isco verwoestend uithaalde: 2-2. De derde treffer die de comeback compleet had kunnen maken bleef echter uit.

Het puntenverlies van Real betekent dat koploper Barcelona in de resterende twee duels nog maar drie punten hoeft te pakken om zich te verzekeren van het kampioenschap. Daarmee wordt dus een voorschot genomen op de definitieve beslissing in de titelstrijd.

Ook met het oog op de return van de halve finale van de Champions League tegen Juventus, waarin een 2-1 achterstand uit de heenwedstrijd hersteld moet worden, kreeg Madrid slecht nieuws. Toni Kroos moest namelijk in de eerste helft met een blessure naar de kant en het is onduidelijk of hij op tijd fit is om woensdag aan te treden.