VI Live: Juventus en Barcelona gaan voor de treble

Reacties

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

VI Live: Juventus en Barcelona gaan voor de treble

De VI Live is afgesloten. Blik terug op de avond waarin Juventus zich ten koste van Real Madrid plaatste voor de Champions League-finale tegen Barcelona.

22.45 uur: TREBLE
Juventus bereikte voor de achtste keer in de clubhistorie de eindstrijd van het belangrijkste Europese toernooi. Net als opponent Barcelona maakt de club uit Turijn dit seizoen kans om de treble te winnen.

22.38 uur: EINDSTAND REAL MADRID – JUVENTUS 1-1
Juventus gaat naar de Champions League-finale! Wie had dat gedacht? De kampioen van Italië mag het in Berlijn opnemen tegen Barcelona. Geen Spaanse klassieker, want de titelverdediger is uitgeschakeld. Het eerste duel werd met 2-1 gewonnen door Juventus.

22.32 uur: MISSER POGBA
Paul Pogba mag uithalen vanuit kansrijke positie, maar stuit op doelman Casillas. De Spaanse goalie houdt zijn ploeg in de race. Ondertussen gaat Pogba naar de kant voor Roberto Pereyra. Kan Real nog een verlenging uit het vuur slepen?

22.30 uur: JUVE HEEFT MOEITE MET HERNANDEZ
De kleine Mexicaan is continu in beweging en zorgt voor dreiging. Nog een paar minuten, de spanning in Madrid neemt steeds meer toe.

22.29 uur: MORATA NAAR DE KANT
Het kind van Madrid wordt door Juve-trainer Massimiliano Allegri bedankt voor bewezen diensten. De voormalige aanvaller van Real Madrid scoorde ook in de return en gaat vlak voor tijd naar de kant voor zijn landgenoot Fernando Llorente.

22.18 uur: SPANNEND SLOT
Real Madrid heeft nog vijftien minuten om een uitschakeling te voorkomen. Bij deze 1-1 stand is Juventus door. Ondertussen gaat middenvelder Andrea Pirlo naar de kant voor verdediger Andrea Barzagli.

22.15 uur: REAL MADRID VALT AAN
De Madrilenen jagen op de 2-1 tegen Juventus. In korte tijd is Bale drie keer gevaarlijk. De laatste kopkans van de aanvaller was dé beste kans tot dusver. Ondertussen gaan Marcelo en Hernández gretig liggen in de hoop dat Real Madrid opnieuw een strafschop krijgt...

22.11 uur: ANCELOTTI GRIJPT IN
En brengt Javier Hernández voor Karim Benzema. De kleine Mexicaan schoot Real Madrid in de kwartinale nog hoogstpersoonlijk langs stadgenoot Atlético. Redt hij Real opnieuw?

22.07 uur: BALE DICHTBIJ
Gareth Bale schiet van dichtbij net naast het doel van Buffon. Een deel van het Madrileense publiek stond al op de banken. De spanning neemt zichtbaar toe in Madrid. Even later is James Rodríguez gevaarlijk. Zijn schot gaat net over de kruising.

22.02 uur: KIND VAN MADRID SLAAT TOE
Het staat gelijk in Madrid: 1-1. Álvaro Morata, die vorig seizoen nog de Champions League won met De Koninklijke, werkt de bal knap achter Real Madrid-doelman Casillas. Vorige week was hij ook al trefzeker in Turijn. En nu is het Real dat moet scoren!

21.55 uur: HARDE UITHAAL MARCHISIO
Het eerste schot na de rust komt van de voet van Claudio Marchisio, maar de harde uithaal gaat rakelings langs de paal. Real Madrid is gewaarschuwd.

21.49 uur: TWEEDE HELFT VAN START
Zowel bij Real Madrid als bij Juventus dezelfde namen.

21.45 uur: OPMERKELIJK MOMENT UIT DE EERSTE HELFT


21.37 uur:  'Hij had de bal niet op de stip hoeven leggen'
Voetballiefhebber Jan Boskamp blikt terug op de eerste helft van de halve finale van de Champions League tussen Real Madrid en Juventus. Beluister hier het audio-fragment.

21.33 uur: RUSTSTAND REAL MADRID – JUVENTUS 1-0
Real Madrid leidt dankzij de rake strafschop van Cristiano Ronaldo. Juventus zal na de rust moeten scoren om door te stoten naar de finale in Berlijn.

21.29 uur: GEEL VOOR JAMES
En weer gaat de middenvelder van Real Madrid makkelijk liggen. Bij de eerste valpartij legde scheidsrechter Jonas Eriksson de bal op de stip, maar dit keer trapt de Zweed er niet in.

21.27 uur: RONALDO EN BENZEMA DREIGEND
Juventus is aan de bal, maar Real Madrid levensgevaarlijk in de counter. Ronaldo schiet in het zijnet, terwijl Benzema even later kan uithalen. Buffon keert de inzet van de spits met moeite.

21.25 uur: JUVENTUS LAAT ZICH GELDEN
Nu de rollen zijn omgedraaid en Juventus de ploeg is die moet scoren laat de formatie van trainer Massimiliano Allegri zich ook in aanvallend opzicht zien. De druk op Real Madrid wordt opgevoerd, het is wachten op de eerste grote kans.

21.14 uur: RONALDO NAAST LEGENDARISCHE DI STÉFANO
Cristiano Ronaldo heeft zojuist zijn 307de doelpunt namens Real Madrid gemaak, in slehts 298 duels! Daarmee staat hij nu gedeeld tweede op de eeuwige topscorerslijst van De Koninklijke (samen met Alfredo Di Stéfano).

21.08 uur: GOAL REAL MADRID
Scheidsrechter Jonas Eriksson legt bal op de stip nadat James vrij gemakkelijk naar de grond gaat. Cristiano Ronaldo faalt niet en opent de score. De rollen zijn nu omgedraaid: Juventus moet scoren om door te stoten naar de finale.

21.00 uur: REAL MADRID HEER EN MEESTER
Het eerste kwartier is duidelijk voor De Koninklijke. Alleen Real Madrid-doelman Casillas staat op de helft van de thuisploeg. Juventus wordt teruggedrongen en komt goed weg na een gevaarlijke uithaal van Benzema.

20.57 uur: RONALDO LOST EERSTE SCHOT
Cristiano Ronaldo mag aanleggen voor een directe vrije trap vanaf een mooie positie. Het schot van de Portugees is hard, maar ook dit keer vliegt de bal rakelings over het doel van keeper Gianluigi Buffon. Vlak daarna lost Juventus via Arturo Vidal het eerste schot richting het doel van Madrid.

20.52 uur: BENZEMA SCHIET OVER
Nu is Karim Benzema gevaarlijk. De spits van Real Madrid rommelt zich langs Lichtsteiner, maar ook de inzet van de Fransman vliegt over. De Madrilenen beginnen voortvarend.

20.47 uur: BALE GEVAARLIJK
De eerste kans is een feit. Uit een voorzet van Marcelo kopt Gareth Bale over het doel van Juve.

20.45 uur: AFTRAP REAL MADRID – JUVENTUS
In de Spaanse hoofdstad zijn Real Madrid en Juventus begonnen aan de return in de halve finale van de Champions League. Na de 2-1 overwinning voor Juve is De Oude Dame in het voordeel.

20.40 uur: HEERLIJK SFEERTJE

20.25 uur: JUVE HOOPT OP TALISMAN EVRA
Patrice Evra speelde de meest halve finales in de Champions League zonder te verliezen. De Franse linksback van Juve won er acht van de tien!

20.15 uur: 'Ik ben blij dat Ramos weer gewoon achterin staat'
Voetballiefhebber Jan Boskamp blikt vooruit op de return in de halve finale van de Champions League tussen Real Madrid en Juventus. Beluister hier het audio-fragment.

20.11 uur: CASILLAS NAAST XAVI
Iker Casillas is in navolging van Xavi de tweede speler die de magische grens van 150 wedstrijden in de Champions League haalt. De doelman van Real Madrid is samen met de middenvelder van Barcelona de meest ervaren speler in het kampioenenbal.

20.05 uur: REAL MADRID OPPERMACHTIG TEGEN ITALIAANSE CLUBS
Real Madrid heeft een puike balans in Europese thuiswedstrijden tegen Italiaanse clubs. Van de dertig duels wonnen de Madrilenen er 22. Maar het zal voor Real Madrid lastig worden om zomaar van Juventus te winnen. De Italianen zijn in de Champions League al acht duels op rij zonder verlies (W6, G2) en stonden in die reeks slechts vier treffers toe: tegen Olympiakos Piraeus (3-2 zege), Borussia Dortmund (2-1) en Real Madrid (2-1).

19.57 uur: JUVE VREEST RONALDO
Aan de kant van Real Madrid is Cristiano Ronaldo dit seizoen de meest productieve speler. De Portugees was al 54 keer trefzeker, waarvan negen goals in de Champions League. Alleen Lionel Messi scoorde dit CL-seizoen vaker. De aanvaller van Barcelona was tien keer trefzeker.

19.47 uur: HET GEVAAR VAN JUVE
Bij Juventus is Carlos Tévez dit seizoen de meest productieve speler. De Argentijnse aanvaller was in 44 officiële wedstrijden al goed voor 29 doelpunten en leverde bovendien nog eens negen assists.

19.22 uur: BENZEMA START, PEPE RESERVE
Karim Benzema is hersteld van een knieblessure en begint zoals verwacht in de basis. Sergio Ramos zakt een linie en vormt samen met Varane het centrale duo bij Real Madrid. Daardoor zit Pepe op de bank in de return tegen Juventus.

19.16 uur: JUVE MET POGBA
Paul Pogba keert in de return tegen Real Madrid terug in de basis. De Franse middenvelder is volledig hersteld van een dijbeenblessure. Zijn rentree gaat ten koste van Stefano Sturaro.

19.15 uur: BARCELONA VERSUS ?
Het eerste halve finale-duel tussen Juventus en Real Madrid eindigde in een 2-1 overwinning voor de Italiaanse kampioen. Welke ploeg mag het in de finale op gaan nemen tegen Barcelona?

19.10 uur: BARCELONA EERSTE FINALIST
Barcelona plaatste zich dinsdagavond ten koste van Bayern München voor de Champions League-finale in Berlijn. Bekijk hier de hoogtepunten van de return in München. Maar de grote vraag voor vanavond is: welke ploeg neemt het op zaterdag 6 juni op tegen de Catalanen?

19.00: VOORUITBLIK REAL MADRID EN JUVENTUS


Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.