Ook tegen Celtic lonkt weer basisplaats voor Cillessen

Reacties

Hoewel Marc-André ter Stegen maandag weer op het trainingsveld van Barcelona stond, verwachten Spaanse media dat Jasper Cillessen dinsdagavond in de Champions League-wedstrijd tegen Celtic opnieuw onder de lat staat.

Ook tegen Celtic lonkt weer basisplaats voor Cillessen

Cillessen mocht zaterdagavond debuteren in de teleurstellend verlopen thuiswedstrijd tegen Alavés, omdat Ter Stegen vrijdag tijdens de training een hamstringblessure opliep. De Duitse doelman trainde maandag weer mee met zijn Nederlandse collega en derde keeper Jordi Masip, maar is naar verwachting niet op tijd hersteld voor de CL-start tegen de kampioen van Schotland.

En dus zullen er dinsdagavond in Camp Nou vermoedelijk twee Nederlandse keepers onder de lat staan. De van Ajax overgekomen Cillessen treft bij zijn Europese debuut voor Barcelona aan de overkant immers Dorus de Vries, die een basisplaats heeft veroverd bij Celtic. Manchester City en Borussia Mönchengladbach zijn de andere opponenten in de groepsfase.

De verwachting is dat het duel met Celtic voorlopig het laatste optreden van Cillessen voor Barça is. Ter Stegen zal zaterdag tegen Leganés waarschijnlijk zijn rentree maken. Dat heeft overigens niets te maken met de nederlaag tegen Alavés. Die wordt de 27-jarige Oranje-international niet aangerekend. Wel moet zijn spel in balbezit verbeteren. Daar werkte trainer Juan Carlos Unzué maandag met hem aan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.