'Ontsnapt' AZ en PSV geplaatst bij loting Europa League

PSV is vrijdagmiddag bij de loting voor de groepsfase van de Europa League geplaatst. Ook AZ krijgt een beschermde status, nu het vrijdagochtend met moeite overeind bleef tegen Atromitos.

'Ontsnapt' AZ en PSV geplaatst bij loting Europa League

PSV en AZ zijn de enige Nederlandse clubs die zich verzekerden van deelname aan het hoofdtoernooi van de Europa League. De Eindhovenaren stroomden automatisch door na de uitschakeling tegen AC Milan in de play-offs van de Champions League, terwijl AZ - na de onderbreking van donderdagavond vanwege brand in het stadion- vrijdagochtend met tien man de play-offs van de Europa League overleefde tegen Atromitos.

Het coëfficiënt van PSV en AZ is dusdanig dat ze om 13.00 uur samen met Valencia, Olympique Lyon, Tottenham Hotspur en Dinamo Kiev, Girondins Bordeaux, Rubin Kazan, Sevilla, Standard Luik, Fiorentina, Lazio in Pot 1 verdwijnen.

FC Utrecht, Vitesse en Feyenoord lieten eerder de kans lopen om deelname aan de Europa League veilig te stellen. Utrecht kwam niet voorbij de Luxemburgers van FC Differdange 03, terwijl Vitesse verloor van het Roemeense Petrolul Ploeiesti. Donderdagavond strandde ook Feyenoord al voor de start van de groepsfase tegen Kuban Krasnodar uit Rusland door thuis met 1-2 te verliezen na een eerdere nederlaag (1-0) in de uitwedstrijd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen