Koeman noemt verlies onnodig, Clasie mist Roda-thuis

De Europese uitschakeling van Feyenoord is hard aangekomen bij trainer Ronald Koeman. Donderdagavond bleek Kuban Krasnodar ook in de return, het heenduel was met 1-0 in Russisch voordeel beslecht, te sterk voor de Rotterdammers: 2-1.

Koeman noemt de nederlaag in De Kuip onnodig. 'Door eigen toedoen werden we onzeker. Een terugspeelbal op de keeper leidde tot een hoekschop tegen, in de opbouw leden we onnodig balverlies. Toch speelden we in de eerste helft prima. Alleen doe je jezelf tekort als je met 1-1 de rust ingaat, terwijl je vier of vijf grote kansen hebt gekregen.'

De start van Feyenoord was juist nog zo voortvarend. Na een vroege gemiste penalty van Graziano Pellè maakte de Italiaan zijn fout goed door de thuisploeg snel op voorsprong te schieten.

Koeman: 'Wat we vooraf wilden, kwam uit. We speelden agressief en zetten vroeg druk. Het scenario was met de voorsprong perfect.' Nog voor rust kwam Kuban evenwel op gelijke hoogte en kort na rust viel de 1-2. 'Daarna was het geloof weg. Heel teleurstellend, want deze nederlaag was onnodig. We hebben vooral van onszelf verloren', besluit Koeman.