UEFA wijst 'lucky loser' aan als vervanger Fenerbahçe

De UEFA gaat vrijdagochtend om 09.00 uur op basis van loting bepalen welke club het geschorste Fenerbahçe gaat vervangen in de groepsfase van de Europa League.

UEFA wijst 'lucky loser' aan als vervanger Fenerbahçe

Het internationale gerechtshof CAS sloot Fenerbahçe woensdag voor de duur van twee seizoenen uit van deelname aan Europees voetbal wegens de omkooppraktijken die in 2010/11 voorafgingen aan de landstitel.

Fenerbahçe zou na de uitschakeling in de play-offs van de Champions League tegen Arsenal automatisch instromen in het hoofdtoernooi van de Europa League. De UEFA heeft nu bepaald dat vrijdagochtend, voorafgaand aan de loting van de groepsfase, zal worden geloot welk van de verliezende teams uit de EL-play-offs als vervanger van de Turkse club zal fungeren.

Clubs die donderdagavond stranden in de play-offs mogen dus nog hopen dat ze alsnog kunnen deelnemen aan de Europa League. Mocht bijvoorbeeld Feyenoord er in De Kuip niet in slagen de 1-0 nederlaag tegen Kuban Krasnodar goed te maken, dan moeten de Rotterdammers hopen dat zij eruit worden gepikt als lucky loser. Ook AZ maakt, mocht het de riante 3-1 uitgangspositie tegen Atromitos in Alkmaar uit handen geven, dus nog een kleine kans op deelname aan de groepsfase.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen