Fenerbahçe en Kuijt twee jaar zonder Europees voetbal

Slecht nieuws voor Fenerbahçe en Dirk Kuijt. Daags na de uitschakeling in de play-offs van de Champions League tegen Arsenal heeft het internationale sportgerechtshof CAS de Turkse club vanwege omkoping voor twee seizoenen uitgesloten van Europees voetbal.

Fenerbahçe en Kuijt twee jaar zonder Europees voetbal

De UEFA had aanvankelijk al dezelfde straf gegeven aan Fenerbahçe, dat na de nederlaag tegen Arsenal in de groepsfase van de Europa League zou uitkomen. Het is vooralsnog niet bekend welke club Fener vervangt.

Dinsdagavond sprak Kuijt in gesprek met de NOS nog de hoop uit dat hij en zijn ploeggenoten zou worden gespaard. De straf slaat terug op de manier waarop Fenerbahçe in 2011 landskampioen werd. Daarbij zouden verschillende tegenstanders zijn omgekocht.

Beroep
Fenerbahçe heeft al aangekondigd in beroep te gaan bij het Zwitserse hooggerechtshof. Een eventuele uitspraak daar zou de verbanning door het CAS ongedaan kunnen maken. De kans dat dat gebeurt lijkt klein. Alleen bij aantoonbare procedurefouten kan een en ander teruggedraaid worden. De Turkse club hoopt evenwel op een opschortende werking zolang het beroep loopt.

Ook Metalist Kharkiv, dat al eerder werd uitgesloten van Europees voetbal, zou denken over de gang naar Zwitserland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen