Kuijt lijdt nog onder gevolgen van botsing met De Guzman

Dirk Kuijt heeft nog altijd last van de botsing van vorige week met Jonathan de Guzman tijdens de training van het Nederlands elftal. De 33-jarige Katwijker liep een wond boven zijn oogkas op, die nog altijd niet volledig is hersteld.

Kuijt lijdt nog onder gevolgen van botsing met De Guzman

Desondanks scoorde Kuijt zaterdagavond met het hoofd namens zijn club Fenerbahçe, dat dankzij het doelpunt van de rechterspits tegen Eskisehirspor voor het eerst dit seizoen een competitiewedstrijd won na nederlagen tegen Konyaspor (2-3) en Arsenal (0-3 in de play-offs van de Champions League).

'Het was speciaal voor mij om te scoren een kopbal terwijl mijn oog nog in deze staat verkeert', vertelt Kuijt op de clubwebsite. Door zijn blessure kan de ex-Feyenoorder er niet vol voor gaan. 'Ik heb misschien wel niet heel goed gespeeld, maar ik speelde dan ook op zeventig procent. Het zal met de dag beter worden.'

Kuijt voorkwam met zijn goal dat Fenerbahçe vlak na de start van het seizoen meteen in een sportieve crisis terechtkwam. 'Het was belangrijk om vandaag te winnen. We zaten in een moeilijke periode. Zeker om dat we van Arsenal verloren, terwijl we enorme verwachtingen hadden van die wedstrijd.'

Door de 3-0 thuisnederlaag tegen The Gunners moet Kuijt dinsdag met Fenerbahçe hopen op een klein wonder als ze afreizen naar het Emirates Stadium voor de return van de play-offs in het miljoenenbal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen