Herstellende De Guzman zet in op duel met Tottenham

Jonathan De Guzman heeft dinsdag weer zijn eerste stappen op het trainingsveld gezet. De 25-jarige middenvelder van Swansea City is weer opgeknapt na een hoofdblessure.

Herstellende De Guzman zet in op duel met Tottenham

Tijdens een training van het Nederlands elftal in de aanloop naar het oefenduel met Portugal (1-1) knalde De Guzman met zijn hoofd tegen het hoofd van Dirk Kuijt aan. De middenvelder hield er een hersenschudding en een hoofdwond aan over en ontbrak daarom in de eerste competitiewedstrijd tegen Manchester United (0-4).

'Wat ik me er zelf van kan herinneren is dat ik diep ging na een lange bal, en dat ik plotseling wakker werd met de dokter in m'n blikveld', vertelt De Guzman op de officiële website van Swansea City over het incident op de training van Oranje. 'Het was een nare botsing, maar vooral erg ongelukkig.'

Dinsdag werden de acht hechtingen verwijderd uit het hoofd van De Guzman, die daarmee aan het einde is gekomen van zijn hersteltraject. 'Woensdag hoop ik de volledige groepstraining weer mee te maken', stelt de vijfvoudig international. Zondag wacht Swansea de volgende wedstrijd van het seizoen: dan is Tottenham Hotspur de tegenstander.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen