EL-duel AZ definitief gestaakt, vrijdag 11.00 uur uitgespeeld

Na 59 minuten is het Europa League-duel van AZ met het Griekse Atromitos stilgelegd. De oorzaak was een brandje bovenin het stadion. Inmiddels is het duel definitief gestaakt. Vrijdag zal om 11.00 uur hervat worden.

Een klein kwartier in de tweede helft viel plotseling een deel van het licht uit in het AFAS Stadion. Dat bleek veroorzaakt door een brandje bovenin het stadion.

De Franse scheidsrechter Antony Gautier legde daarop het duel stil. Op dat moment stond het 0-1 voor de Grieken, die in Athene nog met 3-1 verloren van AZ. De thuisploeg stond op het moment van staken al met tien man door een rode kaart voor Markus Henriksen. De Noor moest al na een minuut (!) het veld verlaten.

AZ-goalie Esteban stopte na twintig minuten een strafschop van Dimitrios Papadopoulos, de Griek zette Atromitos kort na rust met het nodige fortuin wel op voorsprong met een kopbal. Hij kopte een via de lat en Esteban terug in het veld springende bal simpel binnen.

De brandweer was al tijdens de tweede helft ter plaatse om het brandje te bestrijden. In afwachting van de ontwikkelingen bleven de spelers aanvankelijk op het veld. Daarna werd besloten het duel definitief te staken, waarop ook alle supporters werd gevraagd te vertrekken en de spelers naar binnen konden. In het stadion was al sprake van rookontwikkeling.

Vrijdagochtend om 11.00 uur zal het duel mét publiek worden uitgespeeld. De kaartjes van de supporters blijven geldig. Bij deze stand plaatst AZ zich voor de groepsfase van de Europa League. De wedstrijd tussen Vitesse en AZ, aanstaande zondag, is verplaatst naar 16.30 in plaats van 14.30 uur.