Ontketende Dost helpt Wolfsburg opnieuw aan zege

Reacties

Bas Dost lijkt de laatste weken niet te stoppen. Ook zondag bezorgde hij VfL Wolfsburg bijna in z'n eentje de overwinning, Hertha BSC werd met 2-1 geklopt door twee goals van de Nederlander.

Ontketende Dost helpt Wolfsburg opnieuw aan zege

Dost was zondag de enige Nederlander die aan de aftrap verscheen. Bij Hertha BSC moest Roy Beerens namelijk genoegen nemen met een rol als invaller en bleef John Heitinga op de bank. Maar niet voor het eerst in de laatste weken zorgde de Wolfsburg-spits ervoor dat alle spotlights op hem gericht werden.

Vorig weekend scoorde hij tijdens de 4-5 overwinning bij Bayer Leverkusen nog vier keer, terwijl hij afgelopen donderdag in het Europa League-toernooi met twee goals in zijn eentje Sporting Lissabon oprolde: 2-0. Tegen Hertha had Dost nog geen tien minuten nodig om zichzelf op het wedstrijdformulier te schieten.

Na een lange bal van Vierinha legde André Schürrle de bal met het hoofd knap klaar. Geheel vrijstaand kon Dost vervolgens 1-0 binnenschuiven. De gelijkmaker van Julian Schieber leek roet in het eten te gooien, maar vrijwel direct na de invalbeurt van Beerens was het een kwartier voor tijd wederom Dost die toesloeg.

Na een schot tegen de paal van Luiz Gustavo maakte hij uit de rebound 2-1, waarmee hij zijn ploeg voor de derde wedstrijd op rij bijna eigenhandig de overwinning bezorgde. Zodoende blijft Wolfsburg de enige ploeg die het spoor van koploper Bayern München enigszins kan volgen, het heeft nu een achterstand van acht punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.