Doelpuntenmachine Dost weer op schot

Dankzij de in bloedvorm verkerende Bas Dost heeft VfL Wolfsburg uitstekende kansen op het bereiken van de achtste finale van de Europa League. De Nederlander was thuis tegen Sporting Lissabon tweemaal trefzeker: 2-0.

Na een vrij timide eerste helft schoot Dost direct na rust uit de startblokken. Hij opende de score in de 46ste minuut met een koele schuiver en maakte een kwartier later glijdend de 2-0. Even later miste hij een grote kans op de 3-0.

Daarmee bevestigde de ex-speler van SC Heerenveen zijn grootse vorm, want hij was zaterdag tegen Bayer Leverkusen (4-5 zege) vier keer trefzeker. Sinds de jaarwisseling was de Deventenaar al goed voor negen doelpunten. Over zijn rol als eerste spits bij Wolfsburg bestaat dan ook geen enkele twijfel.