Dost wil status van Bayer-beul bevestigen

Reacties

Bas Dost heeft goede herinneringen aan wedstrijden tegen Bayer Leverkusen. Ook in de 'slechtste' wedstrijd van zijn leven had de spits van VfL Wolfsburg reden tot juichen.

Dost wil status van Bayer-beul bevestigen

'Het is wel een lekkere score', zei Dost tegen Kicker over zijn fraaie cijfers tegen Leverkusen. In elk van de drie ontmoetingen scoorde hij één keer en was het resultaat een zege. Daarmee mag de opponent van zaterdag met recht een lievelingstegenstander van Dost genoemd worden.

Naast twee 3-1 overwinningen in de Bundesliga was Dost ook de gevierde man bij het bekerduel met Bayer. 'Maar dat was eigenlijk mijn slechtste wedstrijd van mijn leven', keek hij terug op achtste finale om de DFB Pokal in december 2012. Toenmalig trainer Lorenz-Günther Köstner liet hem desondanks staan en werd daarvoor beloond met de winnende treffer van Dost. De spits heeft zich voorgenomen zaterdag zijn status van Leverkusen-beul te bevestigen: 'Ik wil weer scoren.'

Met Dost bezet Wolfsburg de tweede plaats, die aan het einde van het seizoen recht geeft op deelname aan de Champions League. De achterstand op koploper Bayern München bedraagt acht punten. De voorsprong op nummer drie Schalke 04 is zeven punten. Leverkusen is zesde met negen punten minder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.