Trefzekere Dost met Wolfsburg naar halve finale

Bas Dost heeft VfL Wolfsburg een goede dienst bewezen in de kwartfinale van het Duitse bekertoernooi. De Nederlander maakte in de tweede helft op bezoek bij Hoffenheim een belangrijk doelpunt: 2-3.

VfL Wolfsburg mag zich opmaken voor de halve finale van het toernooi om de DFB Pokal. In de eerste helft was linksachter Ricardo Rodriguez twee keer trefzeker vanaf elf meter, terwijl Bas Dost (foto) na de rust met zijn eerste bekertreffer de genadeklap uitdeelde. Op aangeven van Ivan Perisic kon de aanvaller van dichtbij binnentikken.

Namens de thuisploeg was Roberto Firmino verantwoordelijk voor het eerste en tweede doelpunt. De Braziliaan tekende na 38 minuten aan voor 1-1 en in de slotfase voor 2-3.

Door de knappe zege in Sinsheim plaatste Wolfsburg zich bij de laatste vier in het bekertoernooi. Dost maakte het duel niet af. Een kwartier voor tijd werd de voormalige spits van SC Heerenveen vervangen door Marcel Schäfer. Doelpuntenmaker Rodriquez mocht twintig minuten voor tijd inrukken na zijn tweede gele kaart.