Dortmund als eerste naar halve finale DFB Pokal

Het door blessureleed geplaagde Borussia Dortmund heeft zich ten koste van Eintracht Frankfurt geplaatst voor de halve finale van het toernooi om de DFB Pokal. In de slotfase kopte Pierre-Emerick Aubameyang de enige goal van de wedstrijd binnen: 0-1.

In de eerste helft was Aubameyang ook al dicht bij een doelpunt, evenals zijn ploeggenoot Kevin Grosskreutz. De grootste kans was evenwel voor Eintracht, waar Sebastian Rode de score had kunnen openen.

Na rust leek het lang op verlengingen uit te draaien, maar een vrije trap bracht Dortmund verlossing. Aanvoerder Sebastian Kehl verlengde en Aubameyang kopte raak. Frankurt had daarna nog maar zeven minuten officiële speeltijd om de achterstand ongedaan te maken en slaagde daar niet in.

Door de zege is Dortmund, dat na vier bekerduels nog altijd zonder tegengoal is, zeker van de halve finale. Woensdag worden de andere kwartfinales afgewerkt. De laatste keer dat Dortmund, dat drievoudig bekerwinnaar is, het bekertoernooi won was in 2012. Frankfurt kan zaterdag overigens alweer revanche nemen. Dan staat in Dortmund het onderlinge competitieduel op het programma. Een vijfde bekertriomf in de clubhistorie kan Frankfurt evenwel vergeten.