Bittere pil voor Bayer in Wolfsburg mede dankzij Dost

VfL Wolfsburg heeft in eigen huis nummer twee Bayer Leverkusen op een nederlaag getrakteerd: 3-1. Bas Dost was verantwoordelijk voor de openingstreffer, maar moest zich na rust geblesseerd laten vervangen.

Dost kreeg net als de vorige twee competitiewedstrijden weer een basisplaats toebedeeld. En de Nederlander toonde meteen zijn waarde. De spits schoot zijn ploeg namelijk al na dertien minuten op voorsprong. Dost kon de bal binnentikken na voorbereidend werk van Ivan Perisic. Zijn treffer bleek echter niet voldoende voor Wolfsburg om met een voorsprong de rust in te gaan. Sidney Sam schoot Leverkusen op slag van rust op 1-1.

In de tweede helft kon Dost niet veel meer uitrichten. De spits was pijnlijk ten val gekomen en moest na vijftig minuten het veld verlaten met een enkelblessure. Ivica Olic was zijn vervanger. Zonder Dost kwam Wolfsburg nog binnen het uur op voorsprong. Een vrije trap van Naldo belandde in de muur en Luiz Gustavo kon in tweede instantie inschieten: 2-1.

De beslissing viel twintig minuten voor tijd, toen de thuisploeg een penalty kreeg. Ricardo Rodriguez’ inzet kon nog gekeerd worden door Leverkusen-doelman Bernd Leno. De doelman pakte alweer zijn vierde penalty dit seizoen. Leno werd echter in de rebound alsnog geklopt door de man die de penalty nog had gemist.

Door de overwinning blijft de ploeg van Dost in het spoor van de topvier, met twee punten minder dan nummer vier Schalke 04. Bayer Leverkusen, de nummer twee, ziet het gat met koploper Bayern München niet slinken. Het verschil is nu nog zestien punten, maar Bayern speelt zondag nog tegen Hannover 96.