SC Freiburg duwt Hertha BSC onder rode streep

Reacties

De trainerswissel heeft bij Hertha BSC een beperkt effect gehad. Het eerste thuisduel onder Pal Dárdai eindigde in een teleurstelling. SC Freiburg duwde de Berlijnse ploeg de degradatiezone in: 0-2.

SC Freiburg duwt Hertha BSC onder rode streep

Dárdai begon vorige week met een 0-2 zege op FSV Mainz 05, maar de opvolger van de ontslagen Jos Luhukay kon dat succes geen vervolg geven. Zijn ploeg ontbeerde de ideeën om Freiburg te verontrusten. De gasten behielden zonder problemen de na een kwartier via Felix Klaus verkregen voorsprong.

Met Roy Beerens als invaller binnen de lijnen bood het spel van Hertha in het begin van de tweede helft hoop. Maar de opleving werd in de kiem gesmoord door Maximillian Philipp, die in de 52ste minuut de zege van Freiburg veiligstelde.

Met de overwinning heeft de club uit het Zwarte Woud afstand genomen van de laatste plaats en is zij ten koste van Hertha dankzij een beter doelsaldo zelfs boven de rode streep gekomen. Het resultaat in Berlijn was ook slecht nieuws voor het VfB Stuttgart van Huub Stevens, dat met achttien punten nu alleen hekkensluiter is geworden in de Bundesliga.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.