Onfortuinlijke Cahill aangeslagen na hartverscheurend nieuws Mason

Reacties

Gary Cahill is er kapot van dat Ryan Mason heeft moeten besluiten te stoppen met zijn profcarrière. Bij een botsing tussen de Chelsea-verdediger en de toenmalige middenvelder van Hull City ging het in januari 2017 mis.

Onfortuinlijke Cahill aangeslagen na hartverscheurend nieuws Mason

De toen opgelopen schedelbreuk heeft Mason ertoe gedwongen zijn loopbaan op 26-jarige leeftijd te beëindigen. Cahill heeft gereageerd op de bekendmaking afgelopen dinsdag: 'Verschrikkelijk om het nieuws van Ryan te horen. Duelleren bij een corner is iets wat we duizenden keren hebben gedaan als profs en om de consequenties te zien bij een topprofessional als Ryan, dat is hartverscheurend.'

Daags na het incident op Stamford Bridge ging Cahill samen met John Terry, destijds nog een van de leiders bij Chelsea, in het ziekenhuis langs bij Mason. Ook nu toont de Engelse international vanzelfsprekend zijn medeleven. 'Alle steun voor Ryan en zijn gezin en ik wens hem het beste voor de toekomst', aldus de Chelsea-verdediger.

Cech
Bij zijn herstel heeft Mason veel steun gekregen van Arsenal-goalie Petr Cech. De doelman liep als Chelsea-keeper in 2006 een schedelbasisfractuur op in duel met Stephen Hunt (Reading). 'Het was fantastisch om met iemand te spreken die iets vergelijkbaars heeft meegemaakt', vertelde Mason vorig jaar bij een clubinterview. 'Er zijn veel studies gedaan naar dergelijke blessures, maar je kunt het nooit echt begrijpen totdat je zelf in zo'n situatie komt. Petr heeft me verteld waar ik me geen zorgen over hoef te maken en wat ik kan verwachten.'

Mauricio Pochettino heeft dinsdagavond na de Champions League-wedstrijd tegen Juventus (2-2) laten weten dat de deur bij Tottenham Hotspur altijd openstaat voor Mason. De Engelsman kan er direct coach worden. 'Geen zorgen, Ryan. Ook buiten het veld ga je succesvol worden', zei de Spurs-manager.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na de treurige mededeling van Mason dinsdag regende het al steunbetuigingen uit de Engelse voetbalwereld. Zo blikte Stoke City voor de verandering eens met een goed gevoel terug op een tegengoal en was er een fraaie reactie van zijn oude en favoriete club Tottenham Hotspur. Hieronder een kleine selectie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.