Onder Advocaat opgeleefde Ortiz verlengt contract met AZ

Middenvelder Celso Ortiz heeft zijn contract bij AZ verlengd. De Paraguayaan blijft nu tot 2017 in Alkmaar actief.

Onder Advocaat opgeleefde Ortiz verlengt contract met AZ

Zijn vorige verbintenis liep deze zomer af. Daar leek het voor de 24-jarige Ortiz onder voormalig trainer Gertjan Verbeek ook bij te blijven: hij deed nauwelijks een beroep op Ortiz. Onder diens opvolger Dick Advocaat is hij echter een belangrijke kracht. Sinds de aanstelling van Advocaat miste Ortiz slechts één minuut; in het eerste duel onder de nieuwe trainer (tegen SC Cambuur) werd hij vlak voor tijd naar de kant gehaald.

Ortiz speelt al bijna drie jaar bij AZ. Die club nam hem in januari 2010 over van Cerro Porteño uit zijn geboorteland. Hij kwam tot nu toe drie keer uit voor het nationale team van Paraguay, maar raakte daar uit beeld omdat bij AZ niet veel speelde. Ortiz verzorgde tot dit seizoen slechts 27 optredens in het eerste team.

'Ik ben super blij dat ik hier langer blijf spelen', laat Ortiz weten op de clubsite. 'Op de temperatuur en de regen na, is het perfect in Nederland. Ik denk dat het een mooi seizoen gaat worden met AZ. En hopelijk kom ik dan ook weer in beeld bij de nationale ploeg van Paraguay.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen