Advocaat houdt bij AZ opnieuw vast aan succesformatie

Dick Advocaat houdt in de Europa League-wedstrijd tegen Shakhtyor Karaganda vast aan zijn succesformatie. De 66-jarige trainer stelt ook in zijn zesde wedstrijd bij AZ de elf spelers op die hem in de competitie en Europees verband tot dusver drie zeges en een gelijkspel bezorgden.

Advocaat houdt bij AZ opnieuw vast aan succesformatie

Sinds Advocaat medio oktober werd aangesteld als opvolger van de ontslagen Gertjan Verbeek, stuurde hij in de Eredivisie en de Europa League telkens dezelfde elf spelers het veld in. En met succes. In de Eredivisie wonnen de Alkmaarders van SC Cambuur (3-1), PEC Zwolle (2-0) en ADO Den Haag (2-0), terwijl de uitwedstrijd van twee weken terug tegen Shakhtyor Karaganda een punt opleverde: 1-1. Alleen in het bekerduel met Achilles '29 (7-0) stuurdeAdvocaat een B-keus het veld in.

Ook nu AZ donderdagavond in het eigen stadion de tweede overwinning in de groepsfase van de Europa League kan boeken, zag Advocaat geen reden om te sleutelen aan zijn opstelling. Daardoor blijven spelers als Viktor Elm en Markus Henriksen, onder Verbeek nog vaste waarden, opnieuw op de bank.

De volledige opstellingen:
AZ: Esteban; Johansson, Gouweleeuw, Wuytens, Viergever; Gudelj, Martens, Ortiz; Beerens, Jóhannsson, Gudmundsson.

Shakhtyor Karaganda: Pokatilov; Simcevic, Maliy, Vasiljevic, Tarasov, Borantaev; Darabaev, Baizhanov, Cañas, Ghazaryan; Zenkovich.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen