Omstreden Mackay de laan uitgestuurd bij dolend Wigan

Reacties

Wigan Athletic heeft de omstreden manager Malky Mackay op straat gezet. De club doet dat in een poging het vege lijf in het Championship te redden. In het verleden was er nogal wat te doen rondom Mackay.

Omstreden Mackay de laan uitgestuurd bij dolend Wigan

De nummer 23 van het 24 ploegen tellende Championship, het tweede niveau van Engeland, verloor maandag thuis van Derby County: 0-2. Daarmee blijft de club in zware degradatienood. Met het ontslag van de manager probeert Wigan een schokeffect teweeg te brengen.

Mackay (foto) was pas sinds november 2014 in dienst bij Wigan, een aanstelling waar destijds behoorlijk wat ophef over was. In de tijd dat hij daarvoor bij Cardiff City trainde kwam namelijk naar buiten dat hij met toenmalig Cardiff-voorzitter Iain Moody enkele zeer beledigende, homofobe en racistische sms'jes over en weer stuurde.

Toen toenmalig Wigan-voorzitter Dave Whelan die veelbesproken aanstelling in een interview vervolgens probeerde goed te praten, liet hij zich antisemitisch uit waarmee er een volgend hoofdstuk in de affaire aanbrak. Dat kwam Whelan op een forse boete en een schorsing van zes weken te staan. Hij droeg in maart het stokje over aan zijn kleinzoon David Sharpe, die saillant genoeg pas 23 jaar oud is.

Degradatie
Mackay vertrekt dus bij Wigan, een club in verval. In 2012/13 degradeerde de ploeg uit de Premier League, drie dagen nadat het de FA Cup had gewonnen. Zodoende speelde de ploeg vorig seizoen zowel in de Europa League als op het tweede Engelse niveau: het eindigde als vijfde in het Championship. Dit seizoen draait de ploeg echter dramatisch. Met nog vijf wedstrijden te gaan staat het voorlaatste.

Dat is één plek boven Blackpool, dat maandag officieel degradeerde naar het derde niveau van Engeland. In 2009/10 promoveerde het nog naar de Premier League, waarna het in 2010/11 direct weer degradeerde. Promoveren lukte een jaar later net niet, waarna de seizoenen 2012/13 en 2013/14 met een vijftiende en twintigste plaats al slecht waren. Volgend seizoen speelt Blackpool dus in de League One.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.