Mackay verrast door uitblijven ontslag: 'Rekende erop'

Dat Malky Mackay nog steeds manager is van Cardiff City verbaast hemzelf nog het meest. De 41-jarige Schot verwachtte afgelopen weekend ontslagen te worden.

Mackay verrast door uitblijven ontslag: 'Rekende erop'

Mackay ontving vorige week een email van clubeigenaar Vincent Tan, die daarin de manager voor het blok zette: of hij zou zelf opstappen, of hij zou ontslagen worden. 'Die email heeft me enorm geraakt', aldus Mackay. De relatie tussen de manager en Tan (61), die Cardiff in 2010 kocht en sindsdien onder meer de clubkleuren van blauw naar rood veranderde, is al tijden bekoeld.

'Ik weigerde op te stappen en daarom rekende ik erop dat ik afgelopen weekend ontslagen zou worden', vervolgt Mackay, die zaterdag met Cardiff van Liverpool verloor (3-1). Tussenkomst van voorzitter Mehmet Dalman voorkwam echter dat Mackay dit weekend weggestuurd werd.

'Ik heb vervolgens om een gesprek met Tan gevraagd, maar dat werd geweigerd. Toen stelde ik voor dat dat gesprek ook morgen (dinsdag, red.) plaats zou kunnen vinden, maar ook dat werd afgewezen. Ik heb geen idee wanneer we gaan praten. Ik probeer al maanden tevergeefs een gesprek met Tan te regelen, net als Mehmet Dalman overigens. Pas na zo'n ontmoeting weet ik hoe mijn toekomst eruit ziet', gaat Mackay verder.

Mackay promoveerde afgelopen seizoen met Cardiff naar de Premier League. Zijn relatie met Tan raakte verstoord doordat de eigenaar de afgelopen maanden herhaaldelijk kritiek uitte op het spel van Cardiff en de door Mackay gedane aankopen. 'Ik blijf in ieder geval doen wat ik doe. Als de club van mening is dat ze beter af zijn met een andere manager, dan hoor ik dat vanzelf', besluit de voormalige manager van Watford.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen