Topscorer Suarez twee records rijker na zege op Cardiff

Luis Suarez brak zaterdag tijdens het thuisduel met Cardiff City (3-1) twee Premier League-records. De topscorer is dit seizoen al goed voor negentien doelpunten en negen assists in slechts twaalf duels.

Topscorer Suarez twee records rijker na zege op Cardiff

Vanwege een schorsing van tien wedstrijden, op 21 april opgelopen tijdens het thuisduel met Chelsea na het bijten van Branislav Ivanovic, speelde Suarez op 29 september pas zijn eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Op bezoek bij Sunderland (1-3) scoorde hij meteen twee keer en daar is hij de weken daarna vrolijk mee doorgegaan.

De afgelopen vier wedstrijden - tegen Norwich City (5-1), West Ham United (4-1), Tottenham Hotspur (0-5) en Cardiff City - was Suarez goed voor liefst tien goals. Nooit eerder kwam het voor dat een speler sinds de oprichting van de Premier League tien keer scoorde in één maand. Ook is Suarez de eerste speler die in vier duels op rij telkens minstens twee treffers maakte.

In totaal scoorde hij dus al negentien keer, waardoor de voormalig Ajacied de meest trefzekere speler in de Europese topcompetities is. Cristiano Ronaldo (Real Madrid) en Diego Costa (Atlético Madrid) waren allebei zeventien keer trefzeker in competitieverband.

Cristiano Ronaldo had hier vijftien wedstrijden voor nodig, waarin hij vier strafschoppen benutte, en Diego Costa deed het in zestien duels en was drie keer trefzeker vanaf elf meter. Suarez maakte negentien velddoelpunten in twaalf duels.

Overigens is het opvallend dat Suarez vooral op Anfield het net makkelijk weet te vinden. Dit seizoen scoorde hij daar in zes competitiewedstrijden al veertien keer, waarmee hij Zlatan Ibrahimovic voorblijft. Die maakte namens Paris Saint-Germain elf doelpunten in acht thuisduels.

Liverpool komt in december overigens nog twee keer in actie; de ploeg van manager Brendan Rodgers gaat nog op bezoek bij Manchester City en Chelsea.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen