Trefzekere Suarez brengt PL-clubs in grote verlegenheid

Sinds Luis Suarez op 29 september van dit jaar zijn rentree maakte in de Premier League, staat er geen maat op de aanvaller van Liverpool. De Uruguayaanse international maakte in elf speelronden méér goals dan dertien clubs uit de Premier League in diezelfde periode.

Trefzekere Suarez brengt PL-clubs in grote verlegenheid

Suarez keerde eind september in de uitwedstrijd tegen Sunderland na een wekenlange schorsing terug in de Premier League. In de elf duels die de spits van Liverpool sindsdien speelde, was hij goed voor zeventien treffers en veroverde hij in rap tempo de koppositie op de topscorerslijst in Engeland.

Als we dat aantal doelpunten vergelijken met de productie van de negentien clubs uit de Premier League (Liverpool dus uitgezonderd), dan blijkt dat maar vijf clubs in die elf speelronden vaker scoorden dan de Uruguayaan: Manchester City, Chelsea, Arsenal, Everton en Manchester United (zie graphic). Liefst dertien clubs leggen het qua scorend vermogen af tegen de geldingsdrang van Suarez.

Suarez kwam in acht van zijn elf optredens vanaf eind september tot scoren en maakte in zes wedstrijden minstens twee goals. Liefst twaalf van zijn zeventien treffers kwamen tot stand op Anfield Road, de thuishaven van The Reds. Dat belooft wat voor het thuisduel met Cardiff City van komende zaterdag (aftrap 13.45 uur).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen