Suarez kan best betaalde Liverpudlian ooit worden

Liverpool hoopt sterspeler Luis Suarez langer op Anfield te behouden. De club wil het contract van de spits flink opwaarderen. De nieuwe overeenkomst zou de Uruguayaan de best betaalde speler uit de clubgeschiedenis maken.

Suarez kan best betaalde Liverpudlian ooit worden

De nummer twee uit de Premier League hoopt de speler te verleiden met een weeksalaris van naar verluidt 240 duizend euro. Dat komt neer op een jaarsalaris van ruim twaalf miljoen. Dat is een verdubbeling van zijn huidige salaris. Met deze opwaardering wil Liverpool geïnteresseerde clubs afschrikken.

De algemeen directeur, Ian Ayre, heeft inmiddels de gesprekken met Suarez’ agent Pere Guardiola geopend. Dinsdag kwam Ayre terug uit Spanje, waar hij volgens de Engelse media met de zaakwaarnemer had gesproken. Het huidige contract van de topscorer loopt af in 2016.

Manager Brendan Rodgers zou een contractverlenging toejuichen. 'Suarez is erg gelukkig hier. De hele club past perfect bij hem. De supporters zijn dol op hem en je ziet de klik. Hij loopt constant rond met een lach op zijn gezicht.'

Afgelopen zomer probeerde Arsenal de Uruguayaan naar Londen te halen door ruim veertig miljoen te bieden. Liverpool wees het bod resoluut af. Suarez zelf wilde afgelopen zomer maar al te graag weg bij de club en overwoog een transfer af te dwingen.

Inmiddels heeft de spits zijn draai gevonden. Suarez heeft met zijn doelpunten en assists de harten van de Liverpool-supporters heroverd. De topscorer is dit seizoen al goed voor zeventien doelpunten en acht asissts in slechts elf duels.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen