Captain Suarez: 'Liverpool heeft één leider en dat is Steven'

Onder leiding van Luis Suarez werd Tottenham Hotspur door Liverpool getrakteerd op een pittige nederlaag op White Hart Lane: 0-5. In Londen bleek Suarez andermaal trefzeker, ook met de aanvoerdersband om zijn arm.

Captain Suarez: 'Liverpool heeft één leider en dat is Steven'

'Liverpool heeft maar één aanvoerder en dat is Steven Gerrard', stelde Suarez na afloop tegen Sky Sports. 'Vandaag had ik bij afwezigheid van Steven de band om mijn armen, maar dat de ploeg goed speelt en wint is belangrijker dan het feit dat ik aanvoerder ben.'

Luis Suarez en aanvoerder Steven Gerrard eerder dit seizoen aan de aftrap tegen West Bromwich Albion.
Luis Suarez en aanvoerder Steven Gerrard eerder dit seizoen aan de aftrap tegen West Bromwich Albion.

'De overwinning op Tottenham is enorm belangrijk. We weten dat er grote wedstrijden te wachten staan in december, dus is deze zege goed voor het vertrouwen', aldus de Uruguayaan. Komend weekend ontvangt Liverpool Cardiff City.

Daarna volgen twee topwedstrijden. Op Boxing Day gaat Liverpool op bezoek bij Manchester City, terwijl drie dagen later in Londen de topper tegen Chelsea op het programma staat. Op dit moment bezet Liverpool de tweede plaats met twee punten achterstand op koploper Arsenal.

Het vertrouwen is groot in Liverpool. Met name bij clubicoon Steven Gerrard, die het duel met Tottenham aan zich voorbij moest laten gaan vanwege een blessure. 'Als Luis zo blijft spelen is er geen enkele twijfel dat wij ons plaatsen voor de Champions League.'

'Ik denk dat Suarez in zijn huidige vorm de beste speler ter wereld is', zei Gerrard zondag na het sublieme optreden van de voormalige aanvaller van Ajax en FC Groningen. Suarez staat dit seizoen na elf wedstrijden al op zeventien doelpunten. Daarmee is Suarez topscorer van de Premier League, hoewel hij de eerste vijf duels aan zich voorbij moest laten gaan vanwege een uit de vorige jaargang uitstaande schorsing.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen