Cardiff geeft Mackay in topoverleg kans om baan te redden

Indien manager Malky Mackay van Cardiff City er niet in slaagt zijn slepende conflict met eigenaar Vincent Tan bij te leggen, kan hij op zoek naar een andere baan. Dat zegt voorzitter Mehmet Dalman van de Premier League-club.

Cardiff geeft Mackay in topoverleg kans om baan te redden

Mackay gidste Cardiff vorig seizoen naar de Premier League, maar kan al geruime tijd niet meer door een deur met Tan. De eigenaar bekritiseerde zijn manager diverse malen openlijk en sommeerde hem vorige week zelfs per email ontslag te nemen. 'Anders word je zelf ontslagen', viel er te lezen.

Binnenkort gaan Mackay en Tan rond de tafel om te kijken of hun relatie gerepareerd kan worden. 'We gaan er alles aan doen om de problemen op te lossen', aldus Dalman. 'Maar als dat niet lukt moeten we de situatie op een andere manier repareren. Als dat betekent dat er een nieuwe manager moet komen, dan is dat dan zo.'

Mackay liet zich maandag ontvallen dat hij zijn ontslag eigenlijk afgelopen weekend al had verwacht. 'Van een ontslag is voorlopig nog geen sprake', vervolgt Dalman. 'We gaan er eerst alles aan doen om te kijken of we samen uit deze situatie kunnen komen.'

Het gesprek tussen Mackay en Tan zal waarschijnlijk na de wedstrijden tegen Southampton (donderdag) en Sunderland (zaterdag) plaatsvinden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen