Grillen van eigenaar Tan kosten Mackay toch zijn baan

Malky Mackay is bij Cardiff City dan toch het slachtoffer geworden van de grillen van eigenaar Vincent Tan. De Maleisiër wou Mackay vorige week al ontslaan, sommeerde hem in de aanloop naar het duel met Liverpool (zaterdag 3-1 verlies) via de mail vergeefs tot het opzeggen van zijn baan, gaf hem vervolgens tóch nog een kans, maar ontsloeg hem vrijdag na opnieuw een kansloze nederlaag alsnog.

Grillen van eigenaar Tan kosten Mackay toch zijn baan

Mackay gaf na het duel met Liverpool al aan verwacht te hebben dat hij na die wedstrijd zou moeten vertrekken. Dat was niet zo. Donderdag verloor Cardiff City met 0-3 van Southampton op Boxing Day, waardoor de ploeg nu de zestiende plaats bezet met maar vier punten boven hekkensluiter Sunderland.

De 41-jarige Schot gidste Cardiff vorig seizoen naar de Premier League, maar kan al geruime tijd niet meer door een deur met Tan. De eigenaar bekritiseerde zijn manager diverse malen openlijk.

Binnenkort zouden Mackay en Tan rond de tafel gaan om te kijken of hun relatie gerepareerd kon worden. De club meldt dat de wegen van beide partijen scheiden, maar geeft niet aan of dat op basis van een mislukte verzoening is.

'We gaan er alles aan doen om de problemen op te lossen', aldus voorzitter Mehmet Dalman onlangs nog. 'Maar als dat niet lukt moeten we de situatie op een andere manier repareren. Als dat betekent dat er een nieuwe manager moet komen, dan is dat dan zo.'

Mackay is na André Villas-Boas (Tottenham Hotspur), Martin Jol (Fulham),  Steve Clarke (West Bromwich Albion), Paolo Di Canio (Sunderland) en Ian Holloway (Crystal Palace) al de zesde manager in Engeland die het veld moet ruimen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen