Omstreden Koreaan opvolger goalgetter Lewandowski

Reacties

Borussia Dortmund heeft alvast een versterking voor komend seizoen binnen. De Duitse Bundesliga-club neemt Dong-Won Ji komende zomer transfervrij over van Sunderland, op het moment dat Robert Lewandowski juist naar Bayern München vertrekt.

Omstreden Koreaan opvolger goalgetter Lewandowski

Het valt echter te betwijfelen of Ji in de voetsporen kan treden van de Poolse goalgetter. Ji staat al sinds 2011 onder contract bij Sunderland, dat destijds 2,5 miljoen euro voor hem neertelde en daarmee PSV aftroefde. De 22-jarige Zuid-Koreaan heeft die transfersom echter nauwelijks waar kunnen maken. Sindsdien stond hij pas vier keer in de basis, waarin hij twee keer scoorde.

Sunderland verhuurde de aanvaller daarom al tot twee keer toe aan FC Augsburg, waar hij ook de tweede seizoenshelft weer zal spelen. Afgelopen seizoen verbleef hij al een half jaar in Zuid-Duitsland, waar hij als aanvallende middenvelder met vijf treffers succesvoller was dan in Engeland. Voor Zuid-Korea scoorde hij in 26 interlands acht keer.

Hoewel Ji niet bepaald overtuigende cijfers kan weerleggen, stelt technisch directeur Michael Zorc dat de Zuid-Koreaan een speler met veel potentie is. 'We zijn blij dat we deze getalenteerde speler voor het komende seizoen transfervrij hebben kunnen vastleggen. Hij is in de aanval op meerdere posities inzetbaar.'

Afgelopen seizoen haalde Ji zich nog de woede van Sunderland-manager Paolo Di Canio op de hals, omdat hij een kopduel uit de weg ging terwijl hij had kunnen scoren. 'Ongelooflijk dat je, op drie meter van het doel van de tegenstander, uit angst je hoofd terugtrekt. Dan voel ik me als trainer echt hulpeloos. Want het karakter van mijn spelers kan ik toch echt niet veranderen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.