Klopp: 'De club is groter dan welke speler dan ook'

Borussia Dortmund-trainer Jürgen Klopp heeft koeltjes gereageerd op de saillante overgang van Robert Lewandowski. De Pool verruilt na dit seizoen Dortmund voor aartsrivaal Bayern München, waar hij voor vijf jaar zal gaan tekenen na zijn transfervrije overgang.

Klopp: 'De club is groter dan welke speler dan ook'

'Spelers kunnen altijd gekocht en verkocht worden, maar de club Borussia Dortmund is groter dan welke speler dan ook', aldus Klopp. 'Het draait er vooral om dat je goed beleid voert. Het leven gaat door.'

Ook het moment van bekendmaking vindt Klopp geen probleem. 'We wisten al een tijdje dat hij weg wilde. De timing is juist goed. Anders was er de komende periode alleen maar gespeculeerd. Bovendien hebben we nooit iets gemerkt aan Robert of aan zijn spel.'

De Pool kondigt op de clubwebsite aan dat dat ook in de tweede seizoenshelft niet het geval zal zijn. 'Beste BVB-fans, ik richt me met enkele woorden graag tot jullie. Met nog een half jaar te gaan zijn er nog genoeg doelen om te verwezenlijken. Ik hoop dat jullie me blijven steunen, ook als jullie het niet eens zijn met mijn beslissing. Ik blijf alles geven voor deze club', zo beloofde hij in een open brief.

Voor de fans is het wel zuur. Na Mario Götze is Lewandowski al de tweede steunpilaar van de verliezend Champions League-finalist die naar de winnaar van de Cup met de Grote Oren overstapt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen