Robben: 'Lewandowski is superspeler, maakt ons nog beter'

Arjen Robben heeft enthousiast gereageerd op het akkoord dat Bayern München heeft bereikt met Robert Lewandowski. De nog geblesseerde Oranje-international vermoedt dat Bayern na de komst van de Poolse spits in de zomer van 2014 alleen maar moeilijker te verslaan zal zijn.

Robben: 'Lewandowski is superspeler, maakt ons nog beter'

Lewandowski's transfer van Borussia Dortmund naar Bayern hing al tijden in de lucht en kreeg zaterdag dan eindelijk zijn beslag, tot vreugde van Robben. 'Hij is een superspeler, hij is echt heel goed. Het is geweldig dat we hem erbij krijgen, want dat maakt onze ploeg nog beter', reageerde de 29-jarige vleugelspits zaterdag in gesprek met Sport1.

De cijfers kunnen de uitspraken van Robben alleen maar onderschrijven. Met de huidige Bundesliga-topscorer in de gelederen slaagde Dortmund er de afgelopen jaren nog wel in Bayern enigszins bij te benen, maar nu de Poolse goalgetter gratis vertrekt lijkt weinig een hegemonie van Der Rekordmeister in de Bundesliga nog in de weg te staan. Want sinds Lewandowski in 2010 in Dortmund neerstreek was hij al goed voor 65 Bundesliga-goals en schoot hij ook in de Champions League al vijftien keer met scherp.

Robert Lewandowski kust de DFB-Pokal, die Borussia Dortmund in 2012 mede dankzij drie goals van de Pool won ten koste van Bayern München (5-2). Inmiddels zijn de rollen echter volledig omgedraaid.
Robert Lewandowski kust de DFB-Pokal, die Borussia Dortmund in 2012 mede dankzij drie goals van de Pool won ten koste van Bayern München (5-2). Inmiddels zijn de rollen echter volledig omgedraaid.

De productie van de Poolse international leverde BVB in 2011 en 2012 onder meer nog twee landstitels op, maar afgelopen seizoen liet Bayern met het winnen van de treble al zien Dortmund te hebben achterhaald. En tijdens de huidige jaargang is de suprematie alleen maar groter geworden, getuige de voorsprong van twaalf punten die de Beierse koploper op de naar de vierde plaats gezakte ploeg van trainer Jürgen Klopp heeft.

Het aandeel van Robben in de suprematie van Bayern was dit seizoen met zes goals aanzienlijk, totdat hij in het bekerduel met FC Augsburg een fikse vleeswond opliep. Tijdens het trainingskamp in de Qatarese hoofdstad Doha gaat hij verder werken aan zijn herstel, dat volgens schema verloopt. 'Ik zal in mijn eentje beginnen met trainen, daarna bekijken we per dag hoe het gaat. Het gaat in ieder geval vooruit. Tijdens de vakantie heb ik elke dag iets kunnen doen.'

De verwachting is dat Robben bij de herstart van de Bundesliga op 29 januari tegen VfB Stuttgart weer volledig fit is verklaard. Of hij tegen die tijd ook zijn medio 2015 aflopende contract heeft verlengd, kan hij niet voorspellen. 'De gesprekken kunnen binnen een week plaatsvinden, maar ook over een paar maanden. Ik voel me hier in ieder geval goed, dat weet de club. Het contract met Bayern is tot nu het beste huwelijk uit mijn carrière.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen