Dong-Won Ji twijfelt nog tussen PSV en Sunderland

PSV is nog steeds in de markt om met Dong-Won Li een spits rijker te worden. De Zuid-Koreaan van Chunnam Dragons overweegt echter ook een aanbod uit Engeland.

Dong-Won Ji twijfelt nog tussen PSV en Sunderland

De twintigjarige Ji erkent dat er nog twee clubs in de race zijn. 'Persoonlijk wil ik voor het hoogst mogelijke team spelen waar ik de meeste kans op speeltijd heb', zei de aanvaller in de Koreaanse krant Yonhap News>.

Voor Ji is het een keuze tussen de Nederlandse topper PSV en de Engelse middenmoter Sunderland. 'PSV is een geweldige club die vaak bovenaan in de competitie eindigt', zei de Zuid-Koreaan. 'Maar ik heb wel gehoord dat het niveau van de Nederlandse competitie niet meer is zoals het vroeger was. Sunderland heeft een team dat altijd verandert omdat het niet bij de top hoort. Maar die club komt wel uit in de Premier League.'

Ji heeft in twee seizoenen voor Chunnam Dragons in 33 wedstrijden elf keer gescoord. In de nationale ploeg kan de aanvaller beter cijfers overleggen. Na elf interlands staat de teller op zes treffers.

PSV heeft in Zuid-Korea een goede naam, mede dankzij de voormalige trainer Guus Hiddink die het lands als bondscoach in 2002 naar de vierde plaats leidde. Bovendien had de Eindhovense club eerder drie Koreanen onder contract staan: Jung-Moo Huh, Ji-Sung Park en Young-Pyo Lee. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's