Omschakeling Groningen kost Vitesse Europees voetbal

Vitesse is komend seizoen niet actief in de Europa League. FC Groningen was gevaarlijk en doeltreffend in de omschakeling en schakelde daarmee de Arnhemmers uit: 1-4.

Net als in de heenwedstrijd gunde Groningen Vitesse het balbezit. De Arnhemmers deden daar voor rust echter weinig mee en werden nauwelijks gevaarlijk. Op de tegenaanval sloeg Groningen wel toe. Tjaronn Chery haalde in de 25ste minuut van grote afstand uit en passeerde dankzij het effect dat hij in zijn schot legde Vitesse-doelman Piet Velthuizen.

Tjaronn Chery viert zijn schitterende openingstreffer met wisselspeler Giliano Wijnaldum.

Na de hervatting moesten de Arnhemmers, vanwege de 1-0 nederlaag in de heenwedstrijd, dus minimaal drie keer scoren om nog door te kunnen gaan. Hoewel Groningen de beste kansen kreeg, lukte het Vitesse wel om na een uur op gelijke hoogte te komen, nadat Davy Pröpper aan de aandacht van de defensie was ontsnapt.

Zegereeks
Binnen een minuut stond Groningen echter alweer op voorsprong. Richairo Zivkovic werkte een voorzet van Filip Kostic binnen. Daarmee was het verzet van Vitesse definitief gebroken. Kostic maakte het helemaal af door na een mooie steekbal van Chery via de binnenkant van de paal raak te schieten. Als toetje zorgde Kostic met een mooi schot ook nog voor het vierde doelpunt van Groningen.

Vitesse bleef daardoor voor de achtste wedstrijd op rij zonder overwinning, terwijl Groningen juist een zegereeks van zeven duels neerzette. De Noorderlingen kunnen daardoor met vertrouwen toewerken naar de beslissende play-offduels met AZ of SC Heerenveen.