Oekraïne toch bereid tot confrontatie met Amerikanen

Reacties

Oekraïne zal woensdag toch in actie komen tegen de Verenigde Staten. Anatoly Konkov, voorzitter van de Oekraëiense voetbalbond, had de trip naar Cyprus afgeblazen. Dmitry Bulatov, minister van Sport, weerspreekt dat nu echter.

Oekraïne toch bereid tot confrontatie met Amerikanen

'Het team zal naar Cyprus vertrekken voor de oefenwedstrijd. Daar is geen twijfel over mogelijk', aldus Bulatov. Konkov had juist nog gezegd dat het geen zin had om een oefeninterland te spelen gezien de onrust in eigen land, veroorzaakt door de val van de regering en de Russische bezetting van het schiereiland de Krim.

'Als we al niet eens in ons eigen land kunnen spelen, waarom zouden we in deze roerige tijden dan naar Cyprus afreizen', was Konkov duidelijk. 'Wij spelen voor ons volk en voor ons land. Dat kan nu niet. Daarom reizen we nu niet naar Cyprus af', zo vertelde de preses over het oefenduel, dat oorspronkelijk zou plaatsvinden in Charkov.

In het kader van de situatie in eigen land is het zeer saillant dat juist Oekraïne en de VS tegen elkaar gaan spelen. Amerika is bezig sancties voor te bereiden tegen Rusland vanwege de inmenging in Oekraïne, waar soldaten de Krim bezetten. Volgens de VS is het internationaal recht geschonden omdat Rusland militair optreedt in Oekraïne.

Na de uitlatingen van Bulatov lijkt het uitgesloten dat de oefeninterland alsnog wordt afgeblazen. De FIFA en de voetbalbond van Amerika hadden eerder al laten weten dat gewoon is ingestemd met het affiche. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.