Dinamo Kiev en Valencia wijken uit naar Cyprus

Reacties

Het duel in de Europa League tussen Dinamo Kiev en Valencia wordt donderdag (19.00 uur) afgewerkt op Cyprus. Vanwege de onrustige situatie in de hoofdstad van Oekraïne is besloten de wedstrijd te verplaatsen. Bovendien is donderdag uitgeroepen tot dag van nationale rouw.

Dinamo Kiev en Valencia wijken uit naar Cyprus

Al ruim drie maanden wordt er hevig geprotesteerd in Kiev. Betogers willen toenadering tot Europa en het aftreden van president Viktor Yanukovych. De afgelopen dagen is het geweld toegenomen en er zijn inmiddels al 25 dodelijke slachtoffers gevallen.

Daarom besloot de Europese voetbalbond (UEFA) om Dinamo Kiev de thuiswedstrijd van donderdagavond tegen Valencia af te laten werken in Nicosia, Cyprus.

Overigens vloog de selectie van Kiev pas woensdagavond richting Cyprus. Van een ideale voorbereiding is dus allebehalve sprake.

Onzeker is of de twee andere duels in Oekraïne doorgaan. Dnjepr Dnjepropetrovsk-Tottenham Hotspur en Chernomorets Odessa-Olympique Lyon zijn de andere duels die voor donderdag in het land op het programma staan. Viktoria Plzen ontvangt Shakhtar Donetsk. Ook dat duel, op Tsjechische bodem, is onzeker.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.