Hervatting Oekraïnse competitie tot nader order uitgesteld

Reacties

De herstart van de Oekraïense voetbalcompetitie is tot nader order uitgesteld. Een en ander vanwege de onrust in het land.

Hervatting Oekraïnse competitie tot nader order uitgesteld

De Oekraïense voetbalbond besloot na overleg met het ministerie van Binnenlandse Zaken dat er voorlopig nog geen plaats is voor voetbal in het land. Wanneer dat wel zal gebeuren, is nog niet bekend. Hoogstwaarschijnlijk zal pas eind maart opnieuw worden afgetrapt.

Door het uitstel zal de Oekraïense competitie waarschijnlijk later klaar zijn dan gepland. De laatste speelronde – er zijn nu pas zeventien van de dertig speelrondes afgewerkt – staat op het menu voor 17 mei.

Mogelijk stuurt de verandering dus ook de WK-voorbereiding van de nodige internationals in de war. Zo speelt Oranje-international Jeremain Lens bij Dinamo Kiev, dat derde is met vijf punten achterstand op koploper Shakhtar Donetsk.

Vorige week trad Lens met Dinamo nog aan in Cyprus in het kader van de Europa League. Het duel met Valencia was daar naartoe verplaatst vanwege de onveilige situatie in Oekraïne. De nationale ploeg zal op 5 maart ook op Cyprus 'thuis' spelen tegen de Verenigde Staten.

Lees in Voetbal International het verhaal van Jeremain Lens, aanvaller van Dinamo Kiev. Het nieuwe nummer direct bestellen zonder verzendkosten te betalen? Dat kan. Bestel voor 17.00 uur nog, dan wordt uw VI dezelfde dag nog verstuurd en heeft u de nieuwe editie de volgende dag al binnen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.