Mbokani durft niet terug naar Kiev: 'Nu écht te gevaarlijk'

Reacties

Dieumerci Mbokani heeft voorlopig geen trek om terug te keren naar zijn club Dinamo Kiev, waar hij ploeggenoot is van onder anderen Jeremain Lens. In de hoofdstad van Oekraïne wordt al maanden geprotesteerd en het dodental liep afgelopen week op naar meer dan honderd.

Mbokani durft niet terug naar Kiev: 'Nu écht te gevaarlijk'

'Ik zit sinds vorige week in Brussel om te revalideren na een voetblessure, die ik heb opgelopen tijdens het trainingskamp in Málaga', legt Mbokani, die in België speelde voor Anderlecht en Standard Luik, uit aan Het Laatste Nieuws. 'Normaal gezien moest ik vrijdag al weer in Oekraïne zijn, maar mijn zaakwaarnemer heeft een deal gemaakt met de club. Daardoor word ik pas volgende week verwacht. Hopelijk is het er dan wat rustiger. Ik durf zelfs niet terug te keren op dit moment, want het is nu écht te gevaarlijk. Zeker voor mijn familie.'

Mbokani, die in Kiev op amper tweehonderd meter van het onrustige Onafhankelijkheidsplein woont, reisde donderdag niet met Dinamo mee naar Cyprus. Daar werd het thuisduel met Valencia in de Europa League afgewerkt. De competitie in Oekraïne wordt volgend weekend hervat. Lens en Mbokani krijgen dan bezoek van koploper Shakhtar Donetsk, maar die wedstrijd zal alleen doorgaan als de situatie in Kiev onder controle is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.