Afgelasting oefenduel Oekraïne-VS dreigt vanwege onrust

Reacties

De oefeninterland tussen Oekraïne en de Verenigde Staten gaat zo goed als zeker niet door. De Oekraïners willen niet afreizen naar Cyprus, waar het duel vanwege de stevige politieke onrust in eigen land al naar toe is verplaatst. Aanvankelijk zou woensdag in Charkov worden afgetrapt.

Afgelasting oefenduel Oekraïne-VS dreigt vanwege onrust

Vanwege de onrust in eigen land - politieke en militaire inmening van Rusland - willen de Oekraïense voetballers zich nu niet richten op voetbal. 'Als we al niet eens in ons eigen land kunnen spelen, waarom zouden we in deze roerige tijden dan naar Cyprus afreizen', vertelt Anatoly Konkov, voorzitter van de Oekraïense voetbalbond.

'Wij spelen voor ons volk en voor ons land. Dat kan nu niet. Daarom reizen we nu niet Cyprus af', aldus de preses.

In het kader van de situatie in Oekraïne is het zeer saillant dat het een duel met de Verenigde Staten betreft. Amerika is bezig sancties voor te bereiden tegen Rusland vanwege de inmenging in Oekraïne, waar soldaten de Krim (Oekraïens schiereiland) bezetten. Volgens de VS is het internationaal recht geschonden omdat Rusland militair optreedt in Oekraïne.

Overigens is het nog niet honderd procent zeker dat het duel niet doorgaat. De FIFA en de voetbalbond van Amerika hebben laten weten dat aanvankelijk gewoon is ingestemd met het affiche.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.