Ødegaard is jarig: slingers, taart en een megacontract

Reacties

Het startschot voor de race om de handtekening van Martin Ødegaard heeft geklonken. Het Noorse wonderkind dat op de verlanglijstjes van alle Europese topclubs prijkt, mag vanaf vandaag een profcontract tekenen.

Ødegaard is jarig: slingers, taart en een megacontract

Ødegaard, de jongste Noorse international aller tijden, viert vandaag namelijk zijn zestiende verjaardag. Wellicht dat de parel van Strømsgodset, die de wereld aan zijn voeten heeft liggen, vanochtend nog een speciaal verjaardagsontbijt kreeg van zijn vader en moeder. Slingers aan de muur, brood met vlokken en een dienblad vol cadeautjes, dat idee.

Het grootste cadeau dat Ødegaard vandaag krijgt is waarschijnlijk niet afkomstig van zijn familie, maar van een van zijn aanbidders. De afgelopen maanden gebruikte Ødegaard voor een tournee langs Europa's grootste clubs. Hij trainde al mee bij Bayern München, Arsenal en Liverpool en heeft nog uitnodigingen op zak van Ajax, Real Madrid en Manchester City.

Of het grootste Noorse talent aller tijden nog naar Amsterdam komt valt te bezien, want er wordt gefluisterd dat hij zijn hart al heeft verpand aan Der Rekordmeister. In theorie zou hij daar vandaag nog een contract kunnen tekenen. En dat is volgens diverse media ook precies wat Ødegaard gaat doen. Een stukje taart eten en zichzelf met één krabbel zo goed als financieel onafhankelijk maken. De strijd om het grootste talent ter wereld wordt namelijk geslecht met bedragen met zes nullen.

Het zou een streep door de rekening zijn van onder meer Ajax, maar Bayern zou een prachtclub zijn voor Ødegaard. Het zuiverste goud hoort thuis bij de beste smid. Martin Ødegaard en Josep Guardiola is een match made in heaven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.