Noorse coach looft heroïsche poging en kraakt Noorse overheid

Reacties

Op de afsluitende persconferentie na het gelijkspel tussen Noorwegen en Nederland liet bondscoach Stale Solbakken van de Noren duidelijk blijken dat hij nog een appeltje te schillen had met de overheid van zijn land.

Noorse coach looft heroïsche poging en kraakt Noorse overheid
© Pro Shots
Noorwegen
Noorwegen
1 - 1
Nederland
Nederland

Nog voordat Solbakken over de wedstrijd begon, ging het over de benutte capaciteit van het Ullevaal Stadion. 'We speelden voor zevenduizend toeschouwers, die fantastisch werk geleverd hebben. Maar het had hier surrealistisch moeten zijn', doelt Solbakken op het gemis van een vol stadion. 'We spelen straks voor zestigduizend man in Amsterdam en in een vol stadion te Istanbul...', voelt Solbakken de ongelijkheid voor zijn elftal. De coach legt de schuld bij de overheid. 'We moeten er niet te veel tijd aan besteden en we kunnen weinig anders dan stemmen tijdens de verkiezingen', riep Solbakken op.

Over de Noorse overheid was hij dus niet tevreden, maar over zijn elftal des te meer. 'Het was een goede wedstrijd van onze kant. Nederland is een team dat goed aan de bal is en je voelt dat ze elk moment van onachtzaamheid af kunnen straffen. Dit was een heroïsche poging van ons, ik denk dat de jongens een goed gevoel hebben overgehouden aan deze wedstrijd.'

Ook over topspits Erling Haaland was Solbakken meer dan tevreden. 'Hij was de beste op het veld.' Verrassend vindt de bondscoach dat niet. 'We hebben dit week in, week uit gezien van hem. Hij had drie keer kunnen scoren tegenover een geweldig centraal duo', doelt Solbakken op Virgil van Dijk en Stefan de Vrij, die door bondscoach Louis van Gaal het veld in werden gestuurd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.