Nieuwe middenrif van Spurs krijgt vorm met komst Capoue

Tottenham Hotspur heeft donderdagochtend zijn vierde grote aankoop van deze zomer gepresenteerd. The Spurs nemen Frans international Étienne Capoue voor naar verluidt elf miljoen euro over van Toulouse.

Nieuwe middenrif van Spurs krijgt vorm met komst Capoue

Capoue is na Braziliaans international Paulinho, die voor bijna twintig miljoen overkwam van Corinthians, de tweede controlerende middenvelder die de gang naar White Hart Lane maakt. Zodoende kiest manager André Villas-Boas voor een geheel nieuwe as op het middenrif.

Dat heeft grote gevolgen voor de selectie van de Londense club. Woensdagavond rondden Tom Huddlestone en Jake Livermore al hun transfer naar promovendus Hull City af, terwijl ook Engels international Scott Parker op het punt staat te vertrekken. Voor hem zijn Queens Park Rangers en het Fulham van manager Martin Jol in de markt.

Behalve Capoue en Paulinho nam Tottenham ook nog Nacer Chadli over van FC Twente en verbrak het het eigen transferrecord door dertig miljoen euro neer te tellen voor Valencia-aanvaller Roberto Soldado, voor wie Emmanuel Adebayor en Jermain Defoe zullen moeten wijken in de punt van de aanval.

En daarmee is de rust nog niet weergekeerd op White Hart Lane. The Spurs worden door Engelse media getipt om de Braziliaanse dribbelaar Willian over te nemen van het sanerende FC Anzhi, terwijl Real Madrid zijn verwoede pogingen om Gareth Bale voor een recordbedrag aan te trekken nog niet heeft gestaakt. Meer daarover in ons transferdagboek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen